Isnin, 7 Januari 2013

CONTOH SURAT / LETTER FOR SETTLEMENT OF LOAN

Assalamualaikum w.b.t

eNTry yang sedikit formal.....hehehe
Saje nak post contoh surat settlement loan dengan bank.. rajin nak post cite sebab aku sendiri pun tercari2 dlm cik google contoh surat ni.  tak banyak yang bagi dengan jelas...so aku kumpul2 dan buat versi aku sendiri. Harap ini dapat membantu jika ada reader yang nak buat full settlement loan atau nak buat overlap dan perlukan surat / letter of settlement dari bank.



Nama
Alamat
______________________________________________
­­­­­­­­­­­­­­­­

Bank Islam Malaysia Berhad
Putrajaya,
62502 Putrajaya                          7 Januari 2013
Tel:03-88893192

Tuan,

SURAT PERMOHONAN PEMBAYARAN PENUH PINJAMAN PERIBADI


Merujuk kepada perkara di atas saya ­­    Nama Penuh Kita   No. Kad Pengenalan ___________ingin membuat bayaran penuh bagi PINJAMAN PERIBADI no. akaun _______________.

2.       Sehubungan dengan itu, sukacita saya memohon kerjasama pihak tuan untuk memberikan surat bayaran penuh pinjaman berserta jumlah bayaran iaitu dari     tarikh bermula .

3.       Kerjasama pihak tuan saya hargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.


Sekian.




Yang benar,


……………………………….
Nama
No.KP



Moga dapat membantu!!!








12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih

Sangat membantu :)

Tanpa Nama berkata...

tq.sgt membantu

ummuqaf berkata...

Assalaamu'alaikum wrt. Amat membantu. Shukran. Selamat berpuasa.

zarina berkata...

Terima kasih singgah ke blog saya...moga di permudahkan semua tugasan ;)

Shaefuddin Bin Zainal Abidin berkata...

assalamualaikum...contoh yg amat membantu..terima kasih

zarina berkata...

Sama-sama

zarina zakaria berkata...

waalaikumussalam....sama-sama n tq

zarina zakaria berkata...

sama-sama...selamat hari raya

Tanpa Nama berkata...

terima kasih!

zarina berkata...

Ur almost welcome

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih. sangat membantu.

Tanpa Nama berkata...

TERIMA KASIH BANYAK