Rabu, 26 Disember 2012

13 Langkah hilangkan Mengantuk dan Tekanan

Langkah hilangkan Mengantuk dan Tekanan
Assalamualaikum w.b.t

Terasa mengantuk tahap babun.....

Untuk hilang mengantuk belek-belek blog.....terjumpe blog yang aku kira agak sempoi but banyak info berguna and kelakar macam yang ni....  Kredit 2 d writer.

Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!

LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Lakukan senaman kucing…
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Bebaskan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Ketuk beberapa batu kuat-kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..

————–

<<< Sekian….SELAMAT MENCUBA >>>


1 ulasan:

Akma Azlin berkata...

Salam sis Zarina,
Oh, selamat berkenalan ye. Lau terserempak tlg tegur ye. Sy ni kadang2 menonong je. Hihi.